G.P.Computers


Bitcoin voor beginners

Het internet is er vol van! Bitcoin hier, bitcoin daar, maar hoe begin je eraan? Indien je iemand bent die denkt dat je na het lezen van dit artikel, snel wat bitcoins, litecoins of enig andere coin gaat delven (mining), verzamelen, verkrijgen dan zit je fout. Tenzij je enkele duizenden euro's teveel hebt om het proces te versnellen. Bitcoins of andere coins delven, verkrijgen, en geloof me er zijn er al veel, is heel langzaam. Je hebt heel veel geduld en tijd nodig en ook een beetje een strategie als je het op de kosteloze manier wilt doen. En dit is de weg die ik je via dit artikel zal laten volgen.

Vooreerst heb je, zoals in het echte leven, een wallet (bank) nodig, die de bijzonderste coins ondersteunt. Dit zijn Bitcoin, Litecoin, Ethereum en Bitcoin Cash, er zijn er nog wel andere, zoals Dash, Monero en Zcash, die aan populariteit winnen. Maar voorlopig blijven we bij die eerste vier.

Je zal je afvragen, zijn die banken wel veilig? Ja en nee, ja als het over kleine bedragen gaat, neen als het over grote bedragen gaat. Maar omdat het hier over heel kleine bedragen gaat, zijn ze veilig genoeg.
2 van die banken zijn, Coinbase en Blockchain, de laatste ondersteunt wel geen Litecoin. Je meldt (sign up) je aan bij 1 van de 2 en meestal moet je je e-mailadres verifieren vooraleer je verder kan. Eens je dat gedaan hebt, heb je al een bank. Voorlopig hebben we deze niet meer nodig, omdat we nog geen coins hebben en omdat al de coins die we in het begin gaan verzamelen, terug gaan herinvesteren in iets anders.

De volgende stap is een website vinden waar we coins kunnen delven. Eén van de betere is Eobot. Indien je zelf op zoek gaat naar zo'n website, moet je altijd opletten, er zijn veel bedriegelijke sites die je enorm veel beloven. Nooit geloven dat het zo gemakkelijk is! Dit zijn er al 2 van die sites Startminer en Litecoin miner. Je kan zelfs GRATIS beginnen, maar je kan er niks afhalen, tenzij je upgrade (met echt geld) naar een hogere versie. Maar dan begint het pas. Je moet al meer investeren, dan dat je er de eerste keer kan afhalen. En daar blijft het er meestal bij. Je kan 1 maal afhalen, waar ze je vertrouwen willen mee geven, en dan begint het probleem. Het lukt niet meer en wordt je aangeraden om een hoger versie (nog meer geld) aan te kopen. Maar geloof me, alles wat je daar in investeert, ben je voor het grootste deel kwijt. En verlies je, je investering. Bij Eobot is dit niet het geval. Daar kan je, hetgene je al verzameld hebt, herinvesteren. Je hoeft er geen echt geld tegenaan te smijten om meer delvingskracht te verzamelen.